Emmure – Felony


Uzak durun!

En kaba tabiriyle “metalcore ve death metal öğelerinin iç içe kullanıldığı” deathcore alanında son birkaç yılda sayısız albüm yapıldı. Tarzın gelişmekte olduğu fark edilmesine rağmen bu süreçte deathcore olmayan birçok topluluğa “deathcore’dur” denildi. Tarzların ucundan bir şeyler katarak “biz bir sürü tarz birden çalıyoruz” diyenlerin bazıları iddiadan ibaret oldu, kimileri güzel sentezler ortaya çıkardı. İki tarzı yanyana getirip tek bir isim altında dinleyiciye sunabilmek sanıldığı kadar kolay olmayabiliyor. Emmure deathcore tarzında bu vaziyetin tam tersini gerçekleştirenlerden biri olmayı başarmıştı. 

Bazı New York’lu müzisyenleri de kapsayan 2003 doğumlu, Connecticut’lı ekibin Victory Records’ın kendine has topluluklarından biri olduğu biliniyor. “Goodbye To The Gallows” ve “The Respect Issue” albümleri sonrası beklenen “Felony” isimli çalışmalarının gerçekten adı gibi tam bir cinayet işi olduğu söylenebilir. Para, uyuşturucu, alkol ve tabanca temalarıyla dolu olan kitapçığı ve parça sözleriyle (sinema filmleriyle araları iyi görünüyor) bu albümün dinleyicide “yok etmeye dayalı” bir izlenim bıraktığı rahatlıkla söylenebilir. Ama çaresizlik ve bataklığın içine saplanılmış bir ruh halinin içinde bulunulduğu dikkatlerden kaçmıyor.      

32 dakikayı geçmeyen albümde Emmure’un gerçek kimliği ortaya çıkıyor. Özellikle Marc-Antoine Lussier ve Bryan Goldsman’ın yapımcılıktaki başarıları, grubun enstrüman tonlamalarındaki ve çalış tekniklerindeki ayrıcalıkları “Felony” yi özel bir kayıt haline getiriyor. “I Thought You Met Telly And Turned Me Into Casper”, “The Philosophy Of Time Travel”, “R2deepthroat, “Bars In Astoria” ve “Don’t Be One” gibi ilgi çekici Emmure parçalarının yer aldığı “Felony” isimli albümü edinmek isteyenlerin deathcore tarzında yeni şeyler keşfedeceği söylenebilir. Sapla samanı karıştırmayanlar için “Felony” doğru bir seçim!      

PARÇA LİSTESİ      

1. Sunday Bacon, 02. I Thought You Met Telly And Turned Me Into Casper, 03. I<3 EC2, 04. Felony, 05. You Sunk My Battleship, 06. The Philosophy Of Time Travel, 07. First Impressions, 08. R2deepthroat, 09. Bars In Astoria, 10. Lesson From Nichole, 11. Don’t Be One, 12. Immaculate Misconception.      

BAĞLANTI NOKTALARI      

http://www.emmure.com      

http://www.myspace.com/emmure      

http://www.victoryrecords.com

1 responses to “Emmure – Felony

  1. Gerçekten muhteşem bir grupmuş. Tavsiyene uyup youtubedan birkaç parçalarını dinledim. Deathcore çok fazla tekrara kaçan ve yeninin sırıttığı bir tür ama Emmure bunu aşmış.

Yorum bırakın