Carnophage – Deformed Future // Genetic Nightmare


Gittikçe kokuşan hayatın vaziyet ve gidişatına dair!

Gittikçe kokuşan hayatın vaziyet ve gidişatına dair!

Teknik brutal death metal müziğinin ülkemizde bu kadar iyi seviyede “geçte olsa” yapılabildiğini görmek belki de albümü dinlerken aklımıza gelen ilk ve en önemli artı olarak görünüyor. Muhtemelen beşlinin anlaştığı dalında dev firmalardan Unique Leader’da buna takılmıştır. Carnophage logo çalışması ve Pär Olofsson’a ait albüm kapağı çalışması gerçekten iyi süslenmiş. Pär’ı özellikle dalında sıkı brutal death metal topluluklarına yaptığı kapaklardan tanısak da Exodus’un son albüm kapağını yaptığını bilenlerimiz vardır. Albümün sözleri hakkında net bir şeyler söyleyemeyeceğim çünkü Berkan’ın gönderdiği promosyonel kopyada bu noksandı. Anlayabildiğim kadarıyla onlar da iyiydi ama ayrıntısına girmek istediğim vakit internette bulamadım. Ancak iyi düşünülmüş pena jesti güzeldi. Ayrıca, an itibariyle topluluğa acil olarak tarzına giden başarılı bir resmi web sayfası lazım görünüyor.

Daha ilk dinlediğimde “yapmışlar!” dediğim “Deformed Future // Genetic Nightmare” parçası hem albümün adı hem de MySpace’te verilen bir parça olması sebebiyle dikkatleri üzerine çekmişti ama diğer çalışmaların bu parçayla aynı yoldan gittiği ama kesinlikle aynı tarza sahip olmadıkları gerçeği var. “Bone Nails” ın girişindeki bas gitar sesleri brutal death metal dinleyicilerinin yakından tanıdığı bir bölüm, akabinde Oral’ın efektli vokalleri dikkatleri topluyor. Midasın Kulaklığı bu çalışmada farkını konuşturuyor ama kendilerine tam puan verirsem hataya düşerim. “Harmlessly Eaten” parçasını “benim parçam” olarak ilan ettim. Ritim ve vokal açısından “gerçek” bir brutal death metal baş yapıtı olan bu parçada kullanılan başarılı sample kısımlar parçaya olumlu bir katkı sağlıyor. Peki ya parçanın sonunda Oral’ın brutal vokaline ne demeli? Muhtemelen bu tarz şeyleri Devourment, Disgorge (Amerikan) gibi başarılı isimlerden duyuyordunuz.

“Blood Commander” parçasını dinlerken aklıma Konkhra vokalisti Anders geldi. Oral, brutal vokal konusunda hakkını verenler sıralamasında ülkemizin sayılı isimlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Kendisini canlı izleyenler seyirciyi ateşlemesini iyi bilir. Burst Appeal beni ihya eden bir topluluk olmasa da Cidesphere’in “Interment” albümünü ilk çıktığında almıştım. Oral ve arkadaşlarının şu ana kadar yaptığı işlerin kalite sınırına karşı tezat şeyler söylemek doğru olmaz. Berkay Demirer’in harika solo kısımlarını çaldığı “No One Forgotten” parçası albümün bas yürüşü yapısıyla da ilgi çeken parçalarından biri olarak duruyor. Oral, “Harmlessly Eaten” parçasının başında yaptığı delirtici vokal tarzını bu parçada da sergiliyor. Dağıtmaya müsait bir müzikle bu vokaller birleşince tansiyonunuz yükseliyor. “Corpsefield” için ekstra bir şeyler söylemeye gerek duymuyorum ama daha çok “usta işi death metal” kokuyor diyebilirim.

“Clandestine Depravity” parçasının acımasızlığı daha giriş kısmından kendisini belli ediyor. Teknik yönü bir önceki parçaya nazaran ağır basan, yine iyi çalınmış ve vurguları dinleyicilere direkt olarak iletebilen bir çalışma pozisyonunda görünüyor. MySpace’de yer verdikleri parçalardan “Anomalistic Resurrection” parçasının giriş ve sonucu aynı olmakla beraber, gelişme kısma albümde Carnophage’in albümde sık olarak yaptığı başarılı parça yazımlarını kapsıyor. Devasa isimlerden Death, Decapitated, Deeds Of Flesh, Deicide, Disgorge (Amerikan), Hate Eternal, Morbid Angel, Necrophagist, Nile, Slayer ve Suffocation gibi toplulukların müziklerini yansıtan Carnophage’i yeryüzünde yaşayan tüm ekstrem death metal severlere tavsiye ediyorum. Daha iki sene önce kurulan ama tecrübeleriyle bu harikulade albümü oluşturan Carnophage’in bir sonraki büyük adımını hayal bile edemiyorum!

PARÇA LİSTESİ

01. Deformed Future // Genetic Nightmare, 02. Bone Nails, 03. Harmlessly Eaten, 04. Blood Commander, 05. No One Forgotten, 06. Corpsefield, 07. Clandestine Depravity, 08. Anomalistic Resurrection.

BAĞLANTI NOKTALARI

http://www.myspace.com/carnophageturkey

Yorum bırakın